/site/assets/files/1614/uitnodiging_nieuwsbrief.jpg

Seminar Ontdek stedenbouw

26 februari 2019

Het lijkt vanzelfsprekend dat onze leefomgeving functioneert, prettig is en past in de wijdere omgeving. Maar dat is het niet. Een grote groep mensen is dag in dag uit bezig om samenleving en ruimte zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten: Ruimtelijke Ordening.

Onder ruimtelijke ordening valt een grote groep verschillende disciplines. Het is van belang dat deze disciplines elkaar begrijpen om integraal te kunnen samenwerken. En dus om af en toe samen te komen.

Wij zetten de eerste stap met het organiseren van het seminar ‘Ontdek Stedenbouw’ op dinsdagmiddag 16 april. Tijdens dit seminar staan we samen stil bij de rol die voor ons ruimtelijke denkers en doeners is weggelegd. Nu en in de toekomst. Door de ogen van de stedenbouwkundigen.

Tijdens het seminar gaan we op de volgende onderwerpen:

  • De rol van onze cultuur op de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland. Een uitstapje naar drie wereldsteden met elk een eigen karakter, een karakter dat is ontstaan door verschillende uitgangspunten van stad maken. Wat kunnen we daar van leren? En wat is de rol van ruimtelijke ordening in de toekomst überhaupt. Gaat deze flink veranderen?
  • Ook bespreken we de onderlinge relatie tussen verschillende disciplines in ruimtelijke ordening. Hoe werken architecten, stedenbouwkundige, civiel technici, planologen, ontwikkelaars en wegbeheerders samen? Hoe zouden we dat in de toekomst het liefste doen?

Dit alles komt samen op de Wilhelminapier. Een bijzonder stukje Rotterdam dat tot stand is gekomen door intensieve ruimtelijke ordening.

  • Wat is daar nu nog zichtbaar van als je tussen de gebouwen door loopt?

Al met al een interactieve sessie waar we samen komen tot een mooie uitkomst en wellicht ideeën voor een tweede seminar. 

Praktische informatie
Dinsdagmiddag 16 april 2019 vanaf 13.30 uur met afsluitende borrel om 16.30 uur in hotel Room Mate Bruno, Wilhelminakade 52 in Rotterdam
Uw investering voor deze middag bedraagt € 95,- ex btw. 

De begeleiding is in handen van Ralf Hottenträger, Judit Gaasbeek Janzen als stedenbouwkundigen en Elja van der Laan als planoloog. 

Wacht niet te lang, er is plek voor maximaal 25 personen. Meld u nu aan via deze link

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.