/site/assets/files/1860/mengsel-g1-img_24.jpg

Kleurige bloemenweides

voor een beter klimaat
13 februari 2020

In een kwalitatief hoogwaardige en toekomstbestendige leefomgeving speelt de inrichting van het groen een belangrijke rol. Als od205 zijn we altijd op zoek naar manieren waarop we duurzame maatregelen kunnen opnemen in ons ontwerp. Bijvoorbeeld het toepassen van inheemse bloemenmengsels in het groen; in bermen, parken, op bedrijventerreinen of in de stad. Bloemenweides bieden een goede leefomgeving voor bijen, vlinders en andere soorten insecten. En daar zijn vogels dan weer dol op. Belangrijk dus! Daarom heeft onlangs Paula de cursus Bloemenweides van Cruydt-hoeck bijgewoond. Cruydt-hoeck is kweker en leverancier van inheemse wildeplantenzaden en ecologisch passende bloemenweidemengsels. 

Op de cursus zijn belangrijke aandachtspunten de revue gepasseerd zoals welke grondsoort is geschikt voor welke zadenmengsels?  Hoe maak je de grond inzaai klaar en wat is belangrijk voor een goed beheer van de bloemenweides? Om optimaal te kunnen adviseren aan onze opdrachtgevers is deze kennis over de aanleg en het beheer van de bloemenweides onmisbaar. Nieuwsgierig geworden? Paula adviseert u graag!  

 

 

Foto: Cruydt-hoeck

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.