/site/assets/files/1517/od205_circulair_bedrijventerrein_analyse_landschap.png

Betonnen fabrieksvloer in de buitenlucht

Zuidplaspolder, Zevenhuizen
De Zuidplaspolder: een pure oer-Hollandse landinrichting. Lanen, linten en tochten ordenen het agrarisch land. Ze geven schaal en maat aan het rationele productielandschap. Het verbouwen van gewassen maakt nu plaats voor nieuwe economische activiteiten gebaat bij de modernste technieken op het gebied van water- en energiebeheer. Met respect voor de rationele achtergrond van de polder en het daarmee samenhangende agrarische verleden hebben wij een stuk polder vertaald naar een nieuwe setting: de fabrieksstraat.

In ons concept beschouwen wij de polderkavel als de onderlegger voor de hypermoderne productie en distributie van goederen. Het is een nieuwe, duurzame, schone en efficiënte plek waarin ons cultuurlandschap meer dan gerespecteerd wordt: Drypoort Zuidplas.

De polderkavel ondergaat binnen het hoofdraamwerk van lanen, linten en tochten een metamorfose. Van groen naar glas en logistiek. In het oog springt de centraal gelegen ontsluitings-as. De industriële werkvloer waarop de gebouwen verankerd zijn. Deze vloer maakt de boven- en ondergrondse stromen van verkeer, water en energie zichtbaar. Het visitekaartje van Drypoort Zuidplas.

Dat alles in een beeldentaal die herkenbaar en vernieuwend is: een fabrieksvloer met duidelijke signalering. Een robuuste, brutale betonnen vloer met gele markeringen die alle vitale functies verbeeld. Het raamwerk van lanen, linten en tochten geeft de blik vrij op een nieuwe tijdsperiode.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.
 • /site/assets/files/1517/od205_circulair_bedrijventerrein_analyse_landschap.png
  Luchtfoto analyse lijnen in het landschap
 • /site/assets/files/1535/zuidplas_polder-1.jpg
  Locatie Drypoort
 • /site/assets/files/1231/od205_plankaart_stijlboek_circulair_bedrijventerrein.png
  Plankaart Drypoort
 • /site/assets/files/1233/od205_schets_circulaire_bedrijventerrein_dryport_zuidplas.png
  Schets van de fabrieksvloer