/site/assets/files/1226/od205_strategie_krimpregio_gebiedsontwikkeling.png

Een impuls voor een krimpregio

Hoedekenskerke, Borsele
Zeeland is een krimpregio en het gebied waarin het dorp Hoedenkenskerke ligt heeft het zwaar. In de dorpen sluiten winkels en scholen, de werkgelegenheid is gering, het imago verslechterd. Met een zelfgenomen initiatief helpen wij Hoedekenskerke en de regio vooruit en creëren wij maatschappelijke waarde .

In onze ogen draagt Hoedekenskerke een enorme potentie in zich. Langs de oever van de Westerschelde kan zich een groot en onderscheidende recreatief-toeristische hotspot ontwikkelen. Met een avontuurlijke, ruigere vorm van recreatie dan op Walcheren of aan de Oosterschelde. Niet geïsoleerd maar als een bouwsteen in een reeks bijzondere plekken in de regio.

HKK360 wordt door ons als toeristische op- en overstappunt aan de Westerschelde ontwikkeld. Van hieruit kan de bezoeker de open zeearm van de Westerschelde ervaren en kunnen uitstapjes naar de prachtige omgeving van het water en de polder worden gemaakt. Het eerste fysieke project zien wij in de Wester-schelde-experience, in combinatie met een rondlopende indoor promenade en een getijdenzwembad.

Hier worden elektrische fietsen en cabrio’s verhuurd en regionale producten verkocht. Ook de dorpsbewoners profiteren van deze voorzieningen: ze hoeven geen 20 km meer af te leggen om een winkel te bereiken. Recreatie en toerisme helpen de leefbaarheid van het dorp te verhogen.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.
 • /site/assets/files/1226/od205_strategie_krimpregio_gebiedsontwikkeling.png
  Schets gebiedsontwikkeling kuststrook
 • /site/assets/files/1536/hoedekenskerke-1.jpg
  Locatie Hoedenkenskerke
 • /site/assets/files/1227/od205_krimpregio_borsele_activiteiten_scenarios.png
  Strategie activiteiten per doelgroep
 • /site/assets/files/1320/od205_strategie_krimpregio_deel_maquette_twee.png
  Maquette van Westerschelde-Experience
 • /site/assets/files/1548/od205_strategie_krimpregio_deel_maquette.png
  Maquette van Westerschelde-Experience vanaf water