kaart

Over ons

Team en vacatures

Dit zijn wij, het team van OD205. Onze ambitie is groot: we ontwerpen aan een betere wereld; aan een inclusieve en gezonde samenleving waarin iedereen zich welkom voelt. Dit doen we met veel passie en liefde voor het vak. Werk je graag mee aan de toekomst van morgen? In een overzichtelijk team waardoor je alle facetten van ons vak meekrijgt? Klik hier voor vacatures en wat het zo leuk maakt om bij ons te werken.

Ralf Hottenträger

Ralf Hottenträger

Ralf is directeur-eigenaar van OD205. Hij studeerde in München, Keulen en Delft en deed vervolgens 15 jaar ervaring bij gerenommeerde bureaus in Nederland op. In 2007 ging hij aan de slag bij OD205 om vier jaar later eigenaar van ons bureau te worden. Hij verlegde de koers en maakte van het deftig bolwerk, dat OD205 toen nog was, een slagvaardige, vernieuwende organisatie. 'Social impact by design' is zijn motto. Ralf heeft ervaring op alle schaalniveaus en met alle typen ontwerpopgaven. "Ik probeer bij elk project sociaal verschil te maken. Daarbij richt ik mijn energie vaak op toekomstgerichte veranderingen die om een stevige dosis strategie vragen."

Judit Gaasbeek Janzen

Judit Gaasbeek Janzen

Judit is stedenbouwkundige en onderzoeker bij OD205. Na een afstudeeronderzoek aan de TU Delft naar de relatie tussen recreatie en klimaat adaptatie streeft ze ook nu in haar ontwerpen en adviezen altijd naar een gezonde relatie tussen mens en natuur, tussen ruimtelijk en sociaal. Haar vakkennis heeft ze aangevuld met een opleiding omgevingspsychologie waar de interactie tussen mensen en hun omgeving centraal staat. Als onderzoeker geeft Judit vorm aan ons kennislab. Daarin kan ze haar fascinatie voor duurzaamheidsthema’s kwijt en komen haar brede interesse en open blik goed van pas. Judit ziet zichzelf als een integraal werkende probleemoplosser: pro actief, denkend in mogelijkheden en ambitieus toekomstgericht. In haar vrije tijd wandelt ze het hele land door, is ze te vinden op haar zeilboot of steekt ze de handen uit de mouwen bij een verbouwproject.

Yasamin Yaghmaei

Yasamin Yaghmaei

Yasamin is afgestudeerd in duurzame architectuur en landschapsontwerp aan de Technische Universiteit in Milaan in Italië. Ze heeft gekozen voor landschapsontwerp om beter te begrijpen hoe grotere ecosystemen werken en hoe ze kan bijdragen aan oplossingen om de wereld een gezondere en gelukkigere wereld te maken. Ze probeert in ieder project kleine en simpele manieren te vinden om de duurzaamheid te vergroten. Het is belangrijk om plekken te ontwerpen waar mensen zich in thuis voelen. In haar vrije tijd is ze graag bezig met fotografie of het maken van illustraties van bijvoorbeeld de natuur om haar heen.

Pui Lun Tam

Pui Lun Tam

Pui Lun is in 2020 afgestudeerd aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, master Stedenbouw. Zij is afgestudeerd op een verdichtingsstrategie voor groen-stedelijk wonen in de naoorlogse wijken rondom de Alexanderknoop in Rotterdam. Tijdens haar studie heeft zij werkervaring opgedaan bij de gemeente en bij ontwerpbureaus waar zij werkte aan verschillende stedelijke en landschappelijke opgaven. Als stedenbouwkundige heeft zij een fascinatie voor de publieke ruimte. De inbedding in het stedelijk weefsel, de toegankelijkheid en hoe dit kan bijdragen aan een inclusieve samenleving zijn thema’s waar zij graag aan werkt.

Teun Schuwer

Teun Schuwer

Teun is een gepassioneerde landschapsarchitect die graag ontwerpt op het snijvlak van antropogene structuren, natuurlijke systemen en esthetische beleving. Hij studeerde in 2013 af aan Wageningen Universiteit en deed sindsdien ervaring op als zelfstandig landschapsarchitect en projectleider bij gerenommeerde bureaus. Teun heeft veel ervaring met zowel concrete inrichtingsvraagstukken als complexe klimaat gerelateerde opgaves op verschillende schaalniveaus. Hij is gefascineerd door de werking van natuurlijke systemen en synergiën. Als landschapsarchitect analyseert hij die systemen en gebruikt ze als basis in het ontwerp van vernieuwende toekomstperspectieven.

Astrid Steenvoort - Wessels

Astrid Steenvoort - Wessels

Astrid is als bureaucoördinator de organisatorisch spil van het bureau. Zij deed eerder werkervaring op als teamcoach bij een re-integratiebureau en als office manager bij een non-profit organisatie. Ze denkt graag mee hoe het beter en efficiënter kan en ondersteunt Ralf bij de dagelijkse werkzaamheden binnen het bureau. Astrid vindt de variatie in werkzaamheden heerlijk en ze is graag ondersteunend bezig. Naast haar werkzaamheden voor OD205 is zij coach in haar eigen bedrijf. Als coach leert zij mensen liefdevoller met zichzelf omgaan en de juiste keuzes maken. Ze heeft aandacht voor iedereen en zoekt altijd verbindingen. Ze houdt van reizen, onder meer naar Australië en Amerika, maar ook van de natuur om de hoek.

Tom Goldschmeding

Tom Goldschmeding

Tom is sinds november 2023 onderdeel van OD205 als stagiair Landschapsarchitectuur, voor zijn gelijknamige bachelor aan de universiteit van Wageningen. Hij koos voor deze studie omdat hij graag wil bijdragen aan het behoud en het versterken van het onder druk staande Nederlandse landschap. Hij neemt vanuit Wageningen veel theoretische kennis over het landschap en de natuurlijke systemen mee. Hij wil deze kennis graag inzetten om bij te dragen aan robuuste en klimaatadaptieve ontwerpen. Naast zijn studie fietst hij graag op de Veluwe of in de Biesbosch en speelt hij op de piano of zijn gitaar.

Tim Heinsius

Tim Heinsius

Tim is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in de richting Ruimtelijke Ontwikkeling. Als afstudeeropdracht deed hij ontwerpvoorstellen voor de toegankelijkheid van het Dordtwijkpark, voor het vakteam Stedenbouw van de gemeente Dordrecht. Na zijn bachelor dook Tim dieper de ontwerpkant van het vakgebied in en is nu bezig met de master Stedenbouw aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Tim is goed met pen en papier en is het liefst de hele dag aan het tekenen of aquarelleren. Deze vaardigheden hoopt Tim in te zetten om de fysieke leefomgeving voetgangersvriendelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden in de klimhal of spellenwinkel.

Patrick van Schaik

Patrick van Schaik

Patrick is afgestudeerd aan de Breda University of Applied Sciences in de richting Urban Design. Voor zijn afstudeeronderzoek heeft hij bij de Gemeente 's-Hertogenbosch een klimaatadaptief plan ontworpen voor een oude stadswijk. Hij is direct verder gegaan met studeren aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, naast zijn werkzaamheden bij ons bureau. Hij heeft de lange dagen die hij maakt er graag voor over, want hij is gedreven en wil graag beter worden in zijn vak. Hij is grafisch sterk onderlegd en vindt het belangrijk dat in een ontwerp de geschiedenis van de plek wordt meegenomen. In zijn spaarzame vrije tijd is hij op het voetbalveld te vinden of gaat hij graag op stedentrips.

Boris Bakker

Boris Bakker

Boris is in begin maart 2022 bij ons komen werken om zich voor te bereiden op zijn afstuderen van de Master Urbanism aan de TU Delft. Na het afronden van de bachelor bouwkunde leidde zijn interesse in de raakvlakken van grootschalige processen en ontwikkelingen in de richting van stedenbouw. Hij is ervan overtuigd dat in de integratie van stedenbouw en landschap de oplossingen liggen voor de uitdagingen die we nu en in een nabije toekomst tegenkomen. Daarom verbreedt hij graag zijn kennis op het gebied van landschapsarchitectuur. Hoe ook mensen opgenomen kunnen worden in deze plannen en hoe er zowel voor als mét hen ontworpen kan worden, is wat stedenbouw voor hem aantrekkelijk maakt. Daarnaast is hij een echte muziek- en theaterfanaat en is hij vaak in het theater te vinden, zowel in het publiek als op het podium.