/site/assets/files/1428/volgerlanden.jpg

De Volgerlanden Hendrik-Ido-Ambacht

Inrichtingsplan De Vier Dorpjes
28 augustus 2018

De Volgerlanden is een mooie en groene wijk in Hendrik-Ido-Ambacht, midden in de Drechtsteden. Wij zijn sinds een aantal jaren betrokken bij de planontwikkeling van het laatste gedeelte van De Volgerlanden. Het gebied dat De Vier Dorpjes gaat heten.

We bedachten een landschappelijk raamwerk. Bijzondere elementen in het landschap, zoals het Perenlaantje, zijn een belangrijk onderdeel. Dit raamwerk vormt de basis voor de verdeling van het gebied in vier woonvelden. Om goed aan te kunnen sluiten op bestaande bebouwing is gekozen voor dorpse sferen. Elk dorpje krijgt een eigen identiteit en wordt zo straks De Laantjes, De Straatjes, De Hofjes en De Erfjes genoemd.

De veranderingen in het bouwgebied zijn al zichtbaar. Zo zijn er grondwerkzaamheden en is een groot deel van het gebied aan de noordzijde van de Jacobuslaan voorbelast. Voor de dorpjes die hier bedacht zijn, De Laantjes en De Straatjes, ontwerpen wij op dit moment de inrichting van de straten, speelplekken en andere openbare ruimtes. We vinden een herkenbare identiteit voor elk dorpje en een goede samenhang met de ontwerp van de woningen belangrijk. Samen met de betrokken ontwikkelaars en het projectbureau verwachten we na de zomer van 2019 te starten met het bouwen van de eerste woningen.

 

 

Foto: website devolgerlanden.nl

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.