/site/assets/files/1988/1.jpg

1ste avond co-creatie Arnhem Malburgen

De dromen van de bewoners centraal
Donderdagavond 20 augustus was de tweede bijeenkomst met bewoners voor het project Nijmeegseweg in de Arnhemse wijk Malburgen. Na de rondwandelingen in juli en augustus heeft zich nu een actieve klankbordgroep van circa 35 bewoners gevormd. Samen met ons gaan ze het proces van co-creatie in om tegen einde van dit jaar tot een stedenbouwkundig plan voor het gebied te komen.
27 aug 2020

Het proces van co-creatie dat wij vanuit OD205 hebben voorgesteld bestaat uit vier stappen: Ontdekken, Dromen, Verbeelden en Verbeteren. Aan de hand van de rondwandelingen hebben we kennisgemaakt met de locatie en de bewoners. We hebben het gebied door de ogen van de mensen ontdekt en leren kennen. Donderdagavond was het moment om samen te dromen. Het doel was om een beeld te krijgen van wat de mensen belangrijk vinden; aan welke sferen wordt gedacht en wat willen de bewoners in het gebied het liefste zien?

Om de leden van deze nieuwe klankbordgroep te ondersteunen met het visualiseren van de dromen had OD205 genoeg materiaal uit Rotterdam meegenomen. Zo konden er maquettes worden gemaakt en moodboards, waarbij uit honderden tijdschriften voorbeelden konden worden geknipt en geplakt. De ideeën ‘gewoon’ opschrijven of tekenen kon natuurlijk ook.

De avond was als een inloop georganiseerd in de ruime aula MFC (Brede school) De Malburcht. Het duurde niet lang of iedereen had een plekje gevonden om rustig aan het werk te gaan. Er werd druk geknipt en geplakt en er ontstonden leuke gesprekken, tussen bewoners onderling en met ons. Het was goed om te zien en te horen welke creatieve ideeën en wensen de mensen, die het gebied dagelijks beleven en gebruiken, hebben.

Voor ons ontwerpers van OD205 vergroot deze input onze kennis en kijk op de wijk en het plangebied rondom de Nijmeegseweg. Daarnaast zijn de soms verrassende invalshoeken en ideeën voor ons een belangrijke inspiratiebron voor het verdere ontwerp. Het resultaat van de collages, teksten en moodboards boden een rijk palet aan dromen. Hoewel er natuurlijk individuele verschillen en nuances zijn in de kijk op het gebied, zien we ook “common ground” ontstaan in de gedroomde sferen en toekomstbeelden.

Voor ons genoeg om mee aan de slag te gaan ter voorbereiding van de volgende bijeenkomst waar Verbeelden centraal staat.

Wordt vervolgd!

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.
  • /site/assets/files/1988/1.jpg
  • /site/assets/files/1989/2.jpg