/site/assets/files/1640/ervaar_waldeck.jpg

Ervaar Waldeck!

met publieke domotica
1 april 2019

Ons projectplan “Ervaar Waldeck” is begin maart gehonoreerd met een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie. Dit onderzoeksproject richt zich op de zelfredzaamheid van ouderen in de Haagse wijk Nieuw Waldeck. Met een team van ontwerpers, deskundigen, sociaal ondernemers en mensen van de gemeente, onderzoeken wij de komende maanden welke rol technologie kan spelen in het creëren van een uitnodigende, toegankelijke en (verkeers)-veilige openbare ruimte.

Vanuit een co-creatieve aanpak, waarmee de diverse doelgroep van 55-plussers uit de wijk actief wordt betrokken, werken wij toe naar integrale ruimtelijke voorstellen voor de herinrichting van routes in de wijk. Daarnaast wordt een interactie routekaart voor en door de bewoners ontwikkeld, die mee kan groeien met de ontwikkelingen in Nieuw Waldeck. De resultaten dienen straks als inspiratiebron voor andere wijken in Nederland.

Het toekennen van de subsidie was voor ons het startschot voor het participatieve deel van het onderzoek. Tijdens de wekelijkse koffieochtenden en buurtwandelingen, georganiseerd door de  sociaal ondernemers van Verzilveren in de wijk, bevragen wij bewoners over hoe zij hun wijk ervaren, welke routes zij gebruiken en welke belemmeringen zij ondervinden in het gebruik van de openbare ruimte. Binnenkort wordt ook technologie ingezet om de bewegingen van de doelgroep te volgen en te analyseren. Wij houden je op de hoogte!

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.