/site/assets/files/1863/sfeerbeeld.jpg

'Energize' jouw wereld

20 februari 2020

Er rijden meer en meer elektrische auto’s. Mede hierdoor wordt onze energiebehoefte steeds groter. Al zijn er steeds meer duurzame alternatieven, we zullen slim moeten omgaan met de energie die we tot onze beschikking hebben. Kunnen we de energie die is opgeslagen in onze auto’s niet ook gebruiken voor andere doeleinden? Kunnen we zo als individu misschien een steentje bijdragen als er op een plek tijdelijk behoefte is aan veel energie?

Tijdens onze halfjaarlijkse OD-challenge eind december 2019 verdiepte team 2 zich in de opdracht welke andere plekken kunnen de functie van ‘tankstation’ op zich nemen. Vanuit de bovenstaande insteek is team 2 gaan onderzoeken op welke plekken tijdelijk veel energie nodig is. Waar je eigen energie (letterlijk) nodig is om iets mogelijk te maken.

Evenementen zoals muziekfestivals, ijsbanen of kerstmarkten, kenmerken zich door een tijdelijke hoge energie behoefte, op locaties waar dit niet standaard aanwezig is. In de huidige situatie wordt nog vaak gebruik gemaakt van dieselaggregaten. Al wordt er langzaam aan gezocht naar elektrische alternatieven*.

Het evenement zelf mogelijk maken met de batterij van je auto

Onze insteek is dat de bezoekers zelf het evenement mogelijk maken door het inzetten van de gezamenlijke opslagcapaciteit van de batterijen van hun auto’s. Al dan niet gevoed met ter plekke aanwezige zonnepanelen. Hierdoor wordt niet alleen voorzien in de (duurzame) energiebehoefte, maar wordt ook het “community” gevoel gevoed. Samen maken de bezoekers het festival mogelijk: We Make It Happen!

De vraag naar energie wordt in de toekomst zo groot, dat mensen niet alleen meer afnemers kunnen zijn van elektriciteit, maar ook een contributie moeten gaan leveren om dingen mogelijk te maken.

 

* Wij waren natuurlijk ook blij verrast dat ongeveer gelijktijdig met onze challenge Lowlands aankondigde een parkeerplaats aan te leggen met daarboven 90.000 zonnepanelen. Wat een goed idee! Maar al die zonnepanelen bij elkaar zijn een gigantisch veld met grote ruimtelijke impact. Vanuit onze insteek kunnen de bezoekers in de toekomst bijdragen bij het mogelijk maken van festivals op minder bereikbare plekken.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.
  • /site/assets/files/1863/sfeerbeeld.jpg
  • /site/assets/files/1864/od_challenge_energiebehoefte.jpg