/site/assets/files/1629/presentatie_het_zand_fase_6_herkon_vogelvlucht.jpg

We hebben een tender gewonnen in Ridderkerk

25 maart 2019

Het mag eindelijk gedeeld worden: we hebben een tender gewonnen voor een prachtig ontwerp in Ridderkerk. Projectontwikkelaar Herkon vroeg ons om mee te denken over het inpassen van een nieuw woonconcept in nieuwbouwwijk Het Zand in Ridderkerk. Het team bestond tevens uit Venster Architekten en Verhoef Installatie Management. 

Met elkaar ontwierpen we het plan ‘Waterrijk’; een plan met een zeer gevarieerd aanbod van duurzame en comfortabele woningen. Energieneutraal en met veel aandacht voor natuur en milieu. Het ontwerp bestaat uit meerder bouwvelden met verschillende woonmilieus. Centraal in het ontwerp staan drie woongebieden die een nieuwe invulling hebben gekregen als wonen in het riet.

Wonen in het riet

Het wonen in het riet vormt een verbijzondering binnen het Zand. Od205 koos voor een landschappelijke invalshoek om het contrast tussen de andere bouwvelden duidelijk te maken.

In de zoektocht naar het beleefbaar maken van dit contrast zijn verschillende uitwerkingen gebruikt. Zo is voor het ontwerp voor wonen in het riet gekozen voor zo min mogelijk verharding en zo natuurlijk mogelijke verharding. Daarnaast wordt het groen onbeheerd en bloemenrijk en er is gekozen voor beplanting uit de wilgenfamilie. Iedere woning staat in contact met het riet en het water, wat zorgt voor de beleving van wonen in het groen.

Dit staat in contrast met de klassieke verharding en gazon van het wonen in het veld wat een continuering is van de bestaande sfeer van het Zand.

Wij zijn trots op ons ontwerp en zijn heel blij met de prettige samenwerking met de andere partijen. Dat smaakt naar meer!

 

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.
 • /site/assets/files/1629/presentatie_het_zand_fase_6_herkon_vogelvlucht.jpg
  Vogelvlucht
 • /site/assets/files/1630/situatietekening_ridderkerk.jpg
  Plankaart Het Zand fase 6
 • /site/assets/files/1632/102_ridderkerk_20190321_concept-02.jpg
  Analyse van het landschap
 • /site/assets/files/1627/presentatie_het_zand_fase_6_herkon_appartementengebouw.jpg
  Parkeren in het groen
 • /site/assets/files/1628/presentatie_het_zand_fase_6_herkon_patio.jpg
  De patiowoningen