/site/assets/files/1807/090-sp-07_buurtpark_20190619_blauwe_lucht_met_bomen.jpg

Woerdens nieuwe Stationsbuurt

25 okt 2019

od205 werkte een groot deel van dit jaar aan de uitwerking van ons ambitiedocument Snellerpoort.
Dit door de Raad gedragen stuk vormt de basis voor de opzet van de woonwijk die op steenworp afstand van het station ligt, aan 'de overkant van het spoor'.

Tijdens de werksessies met het gemeentelijk team vatten wij het plan op van deze inbreidingslocatie een eigentijdse stationsbuurt te maken. 

Binnen de orthogonaal opgezete basiskaart van het ambitiedocument werken wij gestaag aan een klassieke opeenvolging van verschillende types straatruimtes. Wij hebben een 'spoorlaan' ontwikkeld maar ook een 'buurtstraat'; een 'promenade' en natuurlijk een buurtpark. Alles in nauw samenhang met de beoogde bouwmassa en beoogde uitstraling van de gebouwen. In Snellerpoort is de openbare ruimte leidend en worden de bouwblokken één voor één door marktpartijen uitgewerkt. Wij vragen hen om een eigentijdse invulling van onze klassieke ingredienten op het snijvlak van stedenbouw en architectuur. Urban Design voorbij de waan van de dag.

Het Stedenbouwkundig Plan met richtlijnen voor de beeldkwaliteit en het Inrichtingsplan voor de openbare ruimte is nu opgeleverd en wij kunnen niet wachten op de realisatie van dit nieuwe stuk van de stad. Stationsbuurt Snellerpoort.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.