/site/assets/files/1812/od205_ervaar_waldeck.jpg

Op ontdekking in eigen wijk!

Een nieuwe routekaart voor Nieuw Waldeck

Vandaag lag hij bij ons op de mat. Het Muzik(r)antje, de wijkkrant van de wijk Nieuw Waldeck.

Met in deze krant de nieuwe routekaart van de wijk. Ons eigen initiatief en onderdeel van ons onderzoeksproject naar toegankelijke wijken: ‘Ervaar Waldeck’.

De kaart is tot stand gekomen met behulp van een groot aantal wijkbewoners. Zij namen ons mee door ‘hun’ wijk. Ze lieten ons zien hoe zij de wijk ervaren en beleven. Naar welke plekken zij graag toe gaan en welke routes zij daarvoor gebruiken. Van stadstuin naar speelplaats, van koffiehuis naar het zang-fietspad. Alle deze pareltjes in de wijk zijn opgenomen op de kaart.

Trots is een woord dat veelvuldig gebruikt wordt door de buurtbewoners als zij spreken over de wijk. Ze zijn trots op het vele groen in de wijk, het eilandgevoel, het gezellige karakter en de vele bewonersinitiatieven.

Dit maakt Nieuw Waldeck bijzonder en dit gevoel is samengebracht in de nieuwe routekaart van de wijk. Met de kaart in hand worden bewoners en bezoekers van de wijk uitgenodigd om op ontdekkingsreis te gaan. Onderweg zijn er leuke aanbiedingen en kans op bijzondere ontmoetingen. Zo stimuleert de kaart niet alleen om naar buiten te gaan, maar ook om eens anders te lopen dan je gebruikelijke rondje. De kaart nodigt ook uit ergens wat langer te verblijven en zo misschien contact te leggen met andere wijkbewoners.

De kaart voor Ervaar Waldeck is een samenwerking van od205, Verzilveren en Enter or Escape.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.