/site/assets/files/1891/2103_middengebied_20180711_concept_2.jpg

Bedrijventerrein Gouwe Park stap voor stap duurzamer 

21 april

Ook het bedrijventerrein Gouwe Park, waar wij als ontwerper en bouwplanbegeleider al ruim 15 jaar bij betrokken zijn, neemt bij de inrichting van de openbare ruimte duurzame en toekomstbestendige keuzes.  

Gouwe Park is volop in bedrijf met een mooie mix van bedrijven en ondernemers. Voor een brede eentonige groenstrook in de openbare ruimte hebben wij een toegankelijke plek ontworpen waar werknemers een stukje kunnen wandelen of in de zon kunnen lunchen. De inheemse bomen zorgen voor schaduw op warme dagen en schermen de gebruikers af van de bedrijfsstraat. Tegelijkertijd is het een plek waar verschillende vogels en insecten zich thuis zullen voelen.  

Uiteraard helemaal ingericht met duurzame en circulaire materialen voor een toekomstbestendige omgeving. Zo komt er bestrating waar het bindmiddel cement is vervangen door hoogwaardige secundaire mineralen; geopolymeertechnologie genaamd. De daling van de CO2-uitstoot kan hierdoor oplopen tot 70%.   

Zitgelegenheden zijn van circulair en biobased beton. Dit beton wordt gemaakt met restproducten zoals gerecycled Mascanthus (Olifantsgras) en betonpuingranulaat van sloop projecten. Het beton bestaat uit circa een halve m3 los gestorte olifantsgras per m3 beton. Deze rietachtige grassoort groeit als kool en onderscheidt zich van andere soorten door een bovenmatige opname van CO2. Het wordt voornamelijk geteeld in de directe omgeving van Schiphol. Aanvankelijk bedoeld om ganzen te weren van start- en landingsbanen.  

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.
  • /site/assets/files/1891/2103_middengebied_20180711_concept_2.jpg
  • /site/assets/files/1892/2103-1650-15-c_gouwepark_inrichting_middengebied_1-500_a3-beplanting_middengebied-01.jpg