/site/assets/files/1649/scholeksterstraat_rozenburg.jpg

De eerste speelplek is gerealiseerd

in Rozenburg
25 april 2019

Er wordt hard gewerkt aan het opnieuw inrichten van veertien verschillende speelplekken in Rozenburg. De eerste speelplek aan de Scholeksterstraat is inmiddels helemaal opnieuw ingericht en klaar voor gebruik. Eerder was deze speelplek ronduit saai, met alleen twee kleine voetbaldoeltjes. Na de transformatie is het een plek geworden waar kinderen kunnen spelen met verschillende toestellen, maar waar ook volwassenen kunnen bootcampen en fitnessen. En die doeltjes hebben we natuurlijk hergebruikt.  

Voor de Vogelbuurt in Rozenburg zijn we door de gemeente gevraagd om mee te ontwerpen aan de speelplekken in de buurt. Via een participatietraject wonnen we belangrijke informatie in bij de belangrijkste gebruikers; de kinderen zelf. Maar natuurlijk ook bij buurtbewoners. Ons doel was om veel meer variatie te kunnen brengen in de speelmogelijkheden voor de hele wijk.

Het plan bedient diverse doelgroepen in hun behoefte om te spelen en te ontmoeten. Van dreumesen tot aan de jonge ouders, voor iedereen komen er voldoende mogelijkheden. De eerste speelplek is dus nu klaar voor gebruik en naar verwachting zijn eind juni 2019 alle locaties opnieuw ingericht. De feestelijke opening zal in ieder geval plaatsvinden op de landelijke buitenspeeldag op 12 juni 2019.

Nieuwsgierig naar onze ontwerpen voor alle speelplekken? Kijk dan op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/spelen-in-rozenburg/

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.