/site/assets/files/2060/stelling_ambachtsezoom.jpg

Duitse stelling krijgt tweede leven

op bedrijvenpark Ambachtsezoom
6 oktober 2020

In Hendrik-Ido-Ambacht is de fundering van een Duits antitankkanon uit de Tweede Wereldoorlog verplaatst naar zijn nieuwe plek. Waar deze tot voor kort nog verborgen lag onder een dikke laag aarde, zal de stellingplaat in de toekomst de basis vormen van een beleefplein op bedrijvenpark Ambachtsezoom.

De stelling is onderdeel van de Vordere Wasserstellung en maakte deel uit van een complex van stellingen, loopgraven, versperringen en onderkomens dat de Duitse bezetters bouwden ter verdediging van de kruising van de Straat- of Rijksweg (nu A16) met de tankgracht.

Beleefplein
Met het beleefplein wil Hendrik-Ido-Ambacht zowel de ambitie van bedrijvenpark Ambachtsezoom als de lange geschiedenis van het gebied kenbaar en beleefbaar maken. Vorig jaar werd daarom al een waardevolle tamme kastanjeboom uit het gebied richting het plein verplaatst. De kastanjeboom en stellingplaat zijn de eerste elementen die hier hun nieuwe thuis vinden. Het beleefplein wordt helemaal ingericht met producten en materialen uit het gebied zelf. Verder komt er onder andere een informatiebord over de lange geschiedenis van het gebied. Die teruggaat tot de allereerste bewoners in de Middeleeuwen. Tegelijkertijd geeft het plein een doorkijk naar de toekomst van het gebied als circulair bedrijvenpark.
 

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.