/site/assets/files/2156/rozentuin-colomba-header_tcm251-115007_1.jpg

Geselecteerd voor Domein Coloma bij Brussel

Vlaams Bouwmeester kiest 4 ontwerpbureaus voor nieuw Masterplan
17 feb 2021

Het waterkasteel Coloma met bijbehorend domein van ca. 15 ha ligt tien kilometer ten zuiden van Brussel in Sint-Pieters-Leeuw. Een centraal troef van het domein is de internationaal beroemde rozentuin met unieke en oude variëteiten rozen.

Doel van het masterplan is een unieke toekomstvisie te ontwikkelen, waarbij de bestaande en nieuwe bouwwerken, rozentuin, park en landschap een samenhangend geheel vormen. De scenografie en de exploitatie van de rozencollectie en haar omgeving maken deel uit van het masterplan. Het nieuwe concept moet duurzame beheersmethodes, collectiebeheer, verhoogde biodiversiteit en tijdelijke of permanente paviljoenen mogelijk maken. 

Met het masterplan wil het verantwoordelijke Agentschap het domein tevens inbedden in een raamwerk van actuele gebiedskwaliteiten en voorzieningen op een hoger schaalniveau. De nieuwe ontwikkeling biedt de unieke mogelijkheid landschappelijke structuren op te waarderen en/of te herstellen. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar complementariteit aan gelijkwaardige parken in de groene rand rond Brussel. 

Wij zijn erg blij dat wij voor deze opgave een samenwerking aangaan met Forest Landschapsarchitectuur in Gavere.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.