/site/assets/files/2150/ouwehand_redershaven-d1-1.jpg

Nieuwe opdracht in Katwijk

Een visie op een scharnierpunt in het dorp
13 feb 2021

Een boeiende opgave wacht ons in Katwijk aan Zee. Een locatie met tal van uitdagingen is rijp voor herontwikkeling. Programmatisch zal woningbouw domineren maar op de lokale wensenlijst staan ook detailhandel, sportvoorzieningen en horeca hoog genoteerd. De echte breinkraker is echter de geografie en topografie van dit deel van het dorp. Hier lijkt alles bij elkaar te komen wat Katwijk uniek maakt.

Maar als je met alles rekening probeert te houden komt een ontwerp vol compromissen tot stand. Scherpe keuzes zijn dus gevraagd! De visie moet helderheid geven over de gewenste ruimtelijk-functionele koers. Over de identiteit van de plek; het karakter van de kades; de afmetingen van de gebouwen. We hebben er zin om te starten met een reeks gesprekken met de stakeholders en met bewoners uit de omgeving. De oplevering van de stedenbouwkundige gebiedsvisie staat voor juni 2021 gepland.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.