/site/assets/files/2153/presentatie_23_feb_2021-1.jpg

Online uitzending 23 feb a.s.

Stedenbouwkundige visie Hapert
10 februari 2021

De afgelopen maanden hebben wij aan een opdracht van de gemeente Bladel gewerkt. Voor de kern Hapert was een stedenbouwkundige visie te ontwikkelen. 

Het dorp ligt op een steenworp afstand van Eindhoven en van de Belgische grens. Het scoort hoog op leefkwaliteit en op werkgelegenheid. De natuur in de omgeving is prachtig en het voorzieningenniveau in het centrum indrukwekkend. En toch vraagt de gemeente aan drie bureaus een visie? Vóórdat er grote problemen zijn wil de gemeente graag een koers uitzetten voor de komende 20 jaar. Met als hoofdinzet: een compacter en robuster kernwinkelgebied dat voor de ondernemers en voor de bewoners voordelen biedt. Met meer reuring op een kleiner oppervlak, met meer ruimte voor ontmoeting en met meer groen voor een beter microklimaat. 

Dinsdag 23 februari 2021 presenteren achtereenvolgens Bura urbanisme, OD205 en De Zwarte Hond hun visies op het centrumgebied. 

Net als voor de tussenpresentatie in oktober duiken we hiervoor weer de tv-studios in Eindhoven in. De avond wordt live gestreamd en leden van de Raad, bewoners en ondernemers kunnen naar de drie visies luisteren en de bureaus aan de tand voelen.

In maart zal de gemeente een van de visies kiezen en de omzetting ervan in gang zetten. 

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.