/site/assets/files/1667/grosvenor_aanzicht.jpg

Ons plan voor Grosvenor Square in Londen

21 mei 2019

Afgelopen zomer hebben wij onze tanden gezet in een bijzondere prijsvraag: een visie voor de komende 200 jaar voor het op één na grootste plein in Londen.

Wat maakte ons zo enthousiast over deze opgave?

De stad Londen deed het plein over aan Grosvenor Company dat sinds de 18de eeuw grote delen van Westend en Mayfair in bezit heeft. Grosvenor Company heeft de wil en de middelen om de 'garden square' opnieuw uit te vinden, in overeenstemming met de vereisten van nu. Vandaar hun internationale oproep om een visie te ontwikkelen.

De visie van od205 is gebaseerd op dat we keuzes in gebruik en in ruimte moeten aanbieden voor de uiterst heterogene bevolking van Londen. En dat we een structuur moeten ontwikkelen met grote ruimtelijke kwaliteiten, die in de loop der tijd van invulling kan veranderen.

The Ruff

De titel van onze inzending The Ruff (geplooide kraag) geeft ons concept al prijs. We ontwierpen een kraag die een beschermende en status gevende omranding van het groene hart van de square is. De kraag verdubbelt zowat de randlengte ten behoeve van een rijk geschakeerd programma en van grote biodiversiteit. Het zorgt voor een nieuwe relatie van garden en square en hij creëert een promenade en loge ineen voor het bekijken van festiviteiten in het groen.

Wij denken dat onze inzending op het gebied van inclusiviteit en originaliteit een topbijdrage levert. En we hopen dat in de volgende fase van het project onze ideeën worden opgepikt om Grosvenor Square een nieuwe toekomst te geven.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.
  • /site/assets/files/1667/grosvenor_aanzicht.jpg
  • /site/assets/files/1668/grosvenor_overzicht.jpg