/site/assets/files/1839/img_4041-1.jpg

"Super idee voor mijn eigen buurt!"

onze toekomstvisie maakt enthousiast
6 januari 2020

Afgelopen november hebben wij ons project ‘Ervaar Waldeck’ mogen presenteren tijdens de conferentie ‘Een nieuw generatie ouderen(zorg)’ (lees hier). In een inspiratiesessie samen met Waag, hebben onze aanpak van het project gedeeld met een groep zorgprofessionals. De insteek was hoe je gebruikers kunt betrekken bij het ontwerpen van een product of dienst en welke rol ontwerpers daarin kunnen spelen. Vanuit hun expertise in het verbinden van perspectieven en het verbeelden de mogelijkheden en ideeën.

Naast de sessie hebben alle bezoekers van de conferentie de eerste resultaten van onze toekomstvisie voor Nieuw Waldeck in 2040 kunnen ervaren in het expositiegedeelte van het symposium. Ze kregen de kans om te luisteren en te kijken naar onze toekomstvisie voor de wijk Nieuw Waldeck vanuit het perspectief van de bewoners in 2040. Deze scenario’s zijn gebaseerd op uitvoerig onderzoek naar de ouderen van de toekomst - de huidige 35-40 jarigen van nu - en studie naar actuele maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. De verschillende scenario’s laten de mogelijke toekomsten zien, vanuit de individuele ervaringen van de toekomstige oudere bewoners.

Deze eerste presentatie van onze toekomstvisie opende interessante gesprekken met de bezoekers over de toekomst en heeft nuttige feedback opgeleverd voor het aanscherpen van onze visies.

Deze toekomstvisie is onderdeel van het project ‘Ervaar Waldeck’ waar we ontwerpend onderzoek hebben gedaan naar het toegankelijker en aantrekkelijker maken van de wijk voor toekomstige ouderen. De eindresultaten zullen begin februari te zien zijn in de Loosduinse Hof te Nieuw Waldeck. Meer informatie hierover volgt.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.