/site/assets/files/1695/mezenhof-2.jpg

Officieel geopend

nieuwe speelplekken in Rotterdam Rozenburg
02 juli 2019

Er kan met dit mooie weer volop gespeeld worden in de Vogelbuurt en Botenbuurt in Rozenburg.

Op Nationale Buitenspeeldag 12 juni j.l. zijn de door od205 ontworpen speelplekken officieel geopend! In mei vorig jaar zijn wij door de gemeente Rotterdam gevraagd om 14 speelplekken opnieuw in te richten. In de maanden daarna zijn wij spelenderwijs met de kinderen langs de verschillende speelplekken gewandeld om te zien hoe zij de buurt en speelplekken ervaren. Ook zijn er informatie avonden voor omwonenden geweest om input  te leveren voor de ontwerpen. Begin dit jaar is de gemeente begonnen met de uitvoering en mag het resultaat er wezen. Er is nu een groter aanbod voor jong en oud met meer variatie aan speel- en sportmogelijkheden zoals; bootcamp, klimmen, klauteren, balanceren en schommelen. Een aantal van de speelplekken zijn ingericht als ontmoetingsplekken. Hier zijn op maat gemaakte zitelementen te vinden die aanzetten tot fantasie en vrij spel, maar ook aanleiding geven voor buurtbijeenkomsten en activiteiten.

Door de diversiteit aan speelplekken bewegen de kinderen zich nu volop door de buurt om langs alle speelplekken te gaan en verschillende speelervaringen op te doen.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.
 • /site/assets/files/1695/mezenhof-2.jpg
  locatie Mezenhof
 • /site/assets/files/1696/panorama_rietgorslaan.jpg
  locatie Rietgorslaan
 • /site/assets/files/1697/plevierstraat_zuid.jpg
  locatie Plevierstraat zuid
 • /site/assets/files/1698/technisch_voorzitter_rob_oosterlee_gebiedscommissie.jpg
  12 juni 2019: Rob Oosterlee, technisch voorzitter Gebiedscommissie opent de speelplekken