/site/assets/files/1683/bootcamp_hoogeveen_3.jpeg

Stagiair Luc bedenkt het winnende idee

voor het bedrijventerrein van de toekomst

Enkele weken geleden deed od205 mee met een bootcamp georganiseerd door het Kennislab voor Urbanisme in samenwerking met de gemeente Hoogeveen. Het was een hele reis om er te komen, maar het helemaal waard. Want onze stagiair Luc kon vol trots naar huis met de winst op zak voor zijn idee voor het bedrijventerrein van de toekomst.

De dag begon met enkele presentaties met een terugkerend thema: de complexiteit om onze toekomst te voorspellen. En toch was dat het doel van de dag. Hoe ontwerp je een bedrijventerrein dat klaar is voor de toekomst?

Na de introductie over het gebied en de gemeente ging iedereen in groepjes aan de slag voor een snelkookpan sessie. Een gevarieerde deelnemersgroep met jongprofessionals, stakeholders en medewerkers van de gemeente zorgde voor mooie discussies en concepten.

De groep van Luc kwam met het idee om het bedrijventerrein dat als casus diende voor deze bootcamp in te zetten voor de productie van waterstof. Hoogeveen heeft namelijk de ambitie uitgesproken om de eerste waterstofwijk te bouwen. Waarom dan het waterstof niet ook in Hoogeveen produceren? De maak industrie die Hoogeveen zo kenmerkt wordt versterkt. Het levert werkgelegenheid op en zo ontwikkelt Hoogeveen kennis die heel Nederland nodig heeft.

De jury bestaande uit meerdere wethouders uit Hoogeveen waren gecharmeerd door het plan en hun creatieve presentatie en hebben het team daarom beloond met de winst van de dag. 

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.