/site/assets/files/1606/groendak-schiehavenkade_002.jpg

Tegen de hittestress

en voor een mooi uitzicht
5 februari 2019

Het Lloydkwartier. Sinds de zomer van 2016 werken wij op deze fantastische plek. Een plek die steeds meer uitgroeit tot de broedplaats voor de creatieve industrie in de stad. Ook het gebouw zelf, de Schiecentrale is bijzonder. Een oude energiecentrale die succesvol is getransformeerd naar onder meer horeca, woningen en kantoren. Aan de ene kant kijken wij vanaf de 6e verdieping uit over de Maas en de Rotterdamse haven. Aan het einde van de dag worden wij getrakteerd op een helder rode zonsondergang. Aan de andere kant zijn de iconen van Rotterdam; de Erasmusbrug en de Euromast, in één beeld te vangen. Kortom, wij zijn best tevreden.

Begin dit jaar heeft de Schiecentrale een nieuwe eigenaar gekregen, namelijk Dudok Groep. ‘De wensen van de huurder worden nu geïnventariseerd’ zegt Wouter Vos van Dudok Groep in het AD. Ook zegt hij het gebouw te willen verduurzamen. Zullen we dan beginnen met een mooi groen dak? Dat grote zwarte dakoppervlak omtoveren tot een groene oase. Dat is onze wens als huurder.

Niet alleen om ons uitzicht te veraangenamen en een prettiger werkklimaat te creëren. Ook om een steentje bij te dragen tegen de hittestress in de stad en de slechte luchtkwaliteit. Als creatief centrum van de stad is het Lloydkwartier een logische plek om het goede voorbeeld te geven in het vormgeven van de duurzame, gezonde en leefbare stad Rotterdam. De mail naar Wouter is dus in de maak!

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.