/site/assets/files/1592/01_snellerpoort_woerden_plankaart_od205_klein.png

Toekomstgericht ontwerpen in Woerden

voor het gebied Snellerpoort
10 januari 2019

De ontwikkeling van het gebied Snellerpoort in Woerden is weer een stap verder. Ons ambitiedocument is met overweldigende toestemming goedgekeurd door de gemeenteraad.

Sinds begin 2018 werkt od205 in opdracht van Gemeente Woerden aan een nieuw plan voor deze locatie. Hiervoor is in de afgelopen periode het ambitiedocument voor het wijkontwerp gemaakt. De opgave is complex is en er speelt veel.

Er wordt een hoge woonkwaliteit en hoge dichtheid geambieerd. Ook moet rekening worden gehouden met de geluidsbelasting van spoor en weg. En de fietser moet vrij baan krijgen in het ontwerp. Daarnaast is flexibiliteit ook een harde eis. Met dit ambitiedocument is het ons gelukt om al deze vereisten bij elkaar te brengen en er een overtuigend ontwerp van te maken.

De eerste stappen worden gezet om het plan verder te brengen naar de volgende fase. We gaan in overleg met de gemeente over de inrichting van de openbare ruimte en de ontwikkelkaders van de bouwvelden.

Woerden Snellerpoort is voor ons een voorbeeld van integraal en toekomstgericht ontwerpen. Het project is nu te vinden in de collectie op deze website en wij kijken uit naar jullie reacties.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.